Erik and Me

‘Ik wil veranderen maar ik weet niet hoe.’

Terwijl verandering de enige constante is in het leven, heeft ieder mens behoefte aan veiligheid en comfort. Routines beschermen tegen mogelijke gevaren van het onbekende en helpen stress en spanning -op de kortetermijn- te vermijden. Door het koesteren van het vertrouwde gevoel blijf je hangen in een leefstijl, baan of relatie wat je al jaren anders zou willen.

Door te onderkennen dat jij je niet lekker voelt in/met de situatie, kun je in actie komen: je leefstijl veranderen, stoppen met de relatie of een andere werkomgeving zoeken. Dat is eng. Maar het is beter zelf deze stappen te zetten in plaats van in te boeten aan gezonde levensjaren, te worden buitengezet of aan de kant geschoven onder druk van de omstandigheden. Dit geeft namelijk veel (onnodige) mentale pijn en stress.

Voer vaker die APK uit en kies bewust voor groei, vitaliteit en veerkracht. De kans is groter dat je dromen verwezenlijkt, successen boekt en zingeving ervaart.

Leven 5.0 online

Een nieuwe kijk op gezondheid

Erik Meijs, ERIK and ME, Nijmegen, personal trainer, fysiotherapeut, kPNI, coach

eConsult

Heb je een vraag waar je een coachend inzicht op wilt? App mij dan 06 38 07 74 16 dan maken we direct een afspraak (kosten 94 euro).